کمپانی سامسونگ از گلکسی بوک اس مجهز به تراشه ی لیک فیلد اینتل و با قابلیت حمل بالا رونمایی کرد. گلکسی بوک اس سامسونگ (Samsung Galaxy Book S 2020) از پردازنده ی Core i5-L16G7 بهره می برد. این لپ تاپ قرار است در کنار دیگر لپ تاپ سامسونگ که مبتنی بر تراشه ی 8cx کوالکام است، قرار گیرد. بنابراین در مدل جدید لپ تاپ سامسونگ به جای پردازنده های ARM از تراشه های نسل جدید اینتل با نام لیک فیلد استفاده شده است.
گلکسی بوک اس 2020 اولین لپ تاپ دنیا با تراشه ی لیک فیلد است. مدل فعلی گلکسی بوک اس با پردازنده ی ARM عمر باتری بسیار بالایی دارد و طبق آزمایش ها تا 24 ساعت دوام می آورد. باید منتظر بود و دید که آیا مدل اینتل این لپ تاپ هم می تواند عمر باتری بالایی داشته باشد یا نه. گلکسی بوک اس سامسونگ فن خنک کننده ای ندارد، بنابراین پردازنده ی به کار رفته شده در این لپ تاپ باید به گونه ای باشد که گرمایی تولید نکند. برای آشنایی بیشتر با این فناوری با نمایندگی لپ تاپ سامسونگ همراه باشید.
فناوری تراشه های لیک فیلد اینتل
اینتل در اطلاعیه های خود از نام رسمی “پردازنده های سری Core با فناوری Intel Hybrid” برای تراشه های لیک فیلد استفاده می کند. اینتل در این تراشه ها برای اولین بار از فناوری های جدیدی استفاده کرده است. تراشه لیک فیلد بر پایه معماری x86 با وزنی سبک برای دستگاه های فوق قابل حمل، عملکردی عالی دارد.
معماری تراشه های لیک فیلد اینتل
در زمینه ی معماری این تراشه، لیک فیلد را می توان اولین پردازنده ی هیبریدی ساخته شده توسط اینتل در نظر گرفت. واژه ی هیبریدی به این دلیل به تراشه های لیک فیلد گفته می شود که در این تراشه ها روی یک دای، هسته های پردازش اتمی (Tremont) و کور(Sunny Cove) قرار دارد. این نوع استراتژی که با نام big.LITTLE شناخته می شود، پیشتر چندین بار توسط شرکت ARM استفاده شده بود و موفقیت های بزرگی برای این کمپانی به ارمغان آورده بود. به کمک این راهکار، پردازنده های سری لیک فیلد دارای هسته هایی هستند که در کنار قدرت پردازشی بالا، مصرف انرژی پایینی دارند. با این حساب این پردازنده ها بدون کم کردن توان پردازشی خود انرژی کمی از باتری دریافت میکنند که این خود باعث طول عمر باتری هم میشود.
لیک فیلد به گونه ای طراحی شده که نسبت به تراشه های مبتنی بر اتم خیلی پربازده تر باشد. اینتل در نسل جدید تراشه های خود قصد دارد با استفاده از فناوری های خاص، مصرف برق تراشه هنگام بیکار بودن را به چند میلی وات کاهش دهد. این توانایی برای دستگاه هایی که دارای صفحه نمایش همیشه روشن و یا اتصال به اینترنت دائمی هستند، بسیار ضروری به نظر میرسد. اینتل با فناوری های جدیدش قصد دارد بازار دستگاه های فوق قابل حمل را از چیرگی کوالکام خارج کند.
استفاده از فناوری Foveros در ساخت تراشه های لیک فیلد
نکته ی مهم دیگر اینکه اینتل از طریق فناوری Foveros به دستاورد ساخت تراشه ها به صورت لایه لایه دست یافته است. تراشه های سری لیک فیلد از سه لایه تشکیل شده اند که روی یکدیگر قرار می گیرند. لایه اول لیتوگرافی 14 نانومتری است که برای درگاه های ورودی و خروجی استفاده میشود، لایه ی دوم لیتوگرافی 10 نانومتری که چیپلتی رایانشی محسوب می شود و پردازنده های مرکزی و گرافیکی روی آن قرار دارد. در آخر لایه ی سوم قرار دارد که حاوی تراشه های DRAM بوده و به عنوان حافظه ی اصلی به کمک پردازنده می آیند. طبق ادعای اینتل، اندازه ی تراشه های لیک فیلد 12 در 12 میلی متر و ضخامت آن یک میلی متر است. به عبارتی می توان گفت این تراشه ها کوچکتر از یک سکه ی معمولی هستند.
استفاده از تراشه های لیک فیلد در لپ تاپ های سامسونگ
تمام این توضیحات نشان می دهد که استفاده از تراشه های لیک فیلد در لپ تاپ گلکسی بوک اس سامسونگ اتفاق بزرگی است. سامسونگ از روزهای ابتدایی سال جاری میلادی فرآیند ارائه ی مدل مجهز به تراشه ی اسنپدراگون 8cx را شروع کرد. سامسونگ می گوید گلکسی بوک اس به صورت دائمی به اینترنت متصل می شود و در کنار آن برای اینکه عمر باتری بالایی داشته باشد، از تراشه ی کوالکام استفاده می کند.
شرکت های تولید کننده ی لپ تاپ های همیشه روشن توجه زیادی به استفاده از تراشه های کوالکام نشان داده اند. کوالکام در تولید تراشه و مودم برای گوشی های هوشمند تبحر و تخصص دارد و دانش خود را در این زمینه به حوزه ی لپ تاپ هم منتقل کرده است. مدل فعلی گلکسی بوک اس سامسونگ که از تراشه ی اسنپدراگون 8cx بهره می برد، 25 ساعت عمر باتری دارد که در نوع خود بی نظیر است.
اینتل به کمک تراشههای سری لیکفیلد در حال رقابت مستقیم با کوالکام است. این شرکت سعی کرده در اولین لپ تاپ سامسونگ از لیک فیلد استفاده کند و عملکرد تراشه را از جنبه های مختلف آن مورد ارزیابی قرار دهد.
مشخصات فنی لپ تاپ جدید سامسونگ
نسخه ی جدید گلکسی بوک اس سامسونگ Samsung Galaxy Book S به غیر از دارا بودن پردازنده ی لیک فیلد اینتل، از دیگر جنبه ها شباهت ها زیادی به مدل اسنپدراگون 8cx دارد. سامسونگ در مدل 2020 لپ تاپ خود از همان بدنه استفاده کرده است. با این حساب گلکسی بوک اس 2020 دارای صفحه نمایش 13/3 اینچ و دو درگاه USB-C است. باتری لپ تاپ 42 وات ساعتی است ولی وجود پردازنده های اینتل عمر باتری را افزایش می دهد. این باتری انرژی لازم برای پخش 17 ساعت فیلم را دارد. گلکسی بوک اس با قابلیت اتصال وایفای ۶ و LTE و سیستمعامل ویندوز ۱۰ هوم یا پرو روانه بازار میشود. صفحه نمایش این لپ تاپ از نوع LCD با وضوح 1080p است.
لپ تاپ فوق قابل حمل سامسونگ گلکسی بوک اس
نکته ی مهم وزن نهایی Samsung Galaxy Book S است که نسبت به مدل پیشین خود 10 گرم سبک تر شده است. به گفته ی سامسونگ مدل جدید گلکسی بوک اس 950 گرم وزن دارد، در صورتی که مدل پیشین 960 گرم وزن داشت. در مورد حافظه ی رم این لپ تاپ باید به این نکته توجه داشت که در محصولات لیک فیلد اینتل، حافظه ی رم جزوی از تراشه است. در نتیجه گلکسی بوک اس سامسونگ فقط با یک کانفیگ مجهز به 8 گیگابایت رم ارائه می شود. طبق اعلام رسمی کره ای ها، لپ تاپ جدید سامسونگ 256 یا 512 گیگابایت حافظه ی فلش eUFS دارد. همچنین باید توجه داشت که گلکسی بوک اس اولین لپ تاپ مجهز به پردازنده ی x86 اینتل است که از حافظه ی فلش eUFS بهره برده و نشان از تلاش اینتل برای استفاده از فناوری لیک فیلد در محصولات فوق قابل حمل دارد. همچنین کاربر می تواند از طریق درگاه میکرو SD حافظه ی ذخیره سازی گلکسی بوک اس خود را افزایش دهد.
شما کاربران محترم برای انتخاب و خرید لپ تاپ خود می توانید با مشاوران و متخصصان نمایندگی سامسونگ در ارتباط باشید.