شعبه مرکزی

تهران - ستارخان

ارسال ایمیل

info@hardwarecenter.ir

اشتراک گذاری

چه محدودیت‌ هایی برای تماشای تلویزیون فرزندانمان بگذاریم؟   

قصد داریم در نوشتار پیش رو به مبحث‌ محدودیت های تماشای تلویزیون برای کودکان بپردازیم. تحقیقات اخیر حاکی از آن است مشاهده بیش از حد تلویزیون و تحرک کم صدمات روانی و جسمی فراوانی را برای خردسالان به همراه دارد. این در حالی است که اعمال محدودیت‌ در این رابطه اثرات مثبتی بر سلامتی جسمانی و خواب بهتر اطفال می گذارد.   

والدینی که از سواد رسانه‌ ای بهره مند هستند، تنها به مزایای فناوری‌ های مدرن امروزی توجه نمی‌ کنند. بلکه به خوبی می ‌دانند که تجهیزات پیشرفته در کنار محاسن بسیار، مضراتی را نیز برای افراد مختلف مخصوصاً بچه ها به دنبال دارند. لذا به دنبال این هستند که برای تماشای تلویزیون قوانین خاصی وضع کنند تا محیط سالمی برای رشد خردسالان فراهم شود. در ادامه به شما می ‌آموزیم که چگونه محدودیت ‌هایی را در رابطه با انتخاب محتوا، مدت زمان تماشای تلویزیون برای کودکان و… لحاظ نمایید.

خدمات تخصصی تعمیر تلویزیون سونی در سونی سنتر خدمات شبانه روزی همراه با گارانتی

چه محدودیت‌ هایی برای تماشای تلویزیون فرزندانمان بگذاریم

محدودیت های تماشای تلویزیون برای کودکان شامل چه مواردی هستند؟

هنگامی که قوانینی را برای استفاده از رسانه‌ های اجتماعی از جمله تلویزیون در نظر می ‌گیرید، مطمئناً فرزند شما از آن پیروی می‌ کند. به طور کلی محدودیت های تماشای تلویزیون برای کودکان موارد مختلفی را شامل می ‌شوند که مهم ترین آن‌ ها عبارتند از:

1. انتخاب نوع محتوا

درست است که اغلب برنامه‌ های تلویزیونی مفید و آموزنده هستند، اما ممکن است برخی محتواها مناسب رده سنی خردسالان نباشند. بنابراین به هیچ وجه نباید این آزادی را به فرزند خود بدهید که هر محتوایی را مشاهده نمایند. کارشناسان نمایندگی سونی توصیه می‌ کنند کمی وقت بگذارید تا برنامه‌ های سالم، سازنده و مناسب رده سنی کودکان را شناسایی کنید. سپس قوانینی را وضع نمایید تا فرزند شما بداند مجاز است کدام محتوا را تماشا کند.

2. تعیین محدودیت زمانی برای مشاهده تلویزیون

افراط در تماشای برنامه‌ هایی مانند فیلم، سریال، کارتون و… سلامت چشم فرزند شما را در معرض تهدید قرار می ‌دهد‌. علاوه بر آن به دلیل کم تحرکی ممکن است اختلالاتی در خواب خردسال ایجاد شده یا با مشکلاتی مانند چاقی و دیابت مواجه شود. به همین دلیل یکی از اصلی ترین محدودیت های تماشای تلویزیون برای کودکان تعیین محدودیت زمانی است. به عنوان مثال می‌ توانید مشخص کنید که فرزندتان چند ساعت در روز مجاز است کارتون یا سایر برنامه‌ ها را مشاهده کند.

البته ممکن است با وضع چنین قوانینی نخست با مقاومت فرزند خود مواجه شوید. در چنین شرایطی بهتر است مضرات تماشای بیش از حد تلویزیون و اثرات این موضوع بر سلامت بدن را برای کودک تشریح کنید. مطابق با قوانین تعیین شده از سوی آکادمی اطفال آمریکا مشاهده تلویزیون برای بچه‌ های زیر دو سال ممنوع است. برای کودکان بالای دو سال نیز بهتر است این میزان به روزی دو ساعت محدود شود.

3. در نظر گرفتن ممنوعیت برای ساعات یا روزهای خاص

نگاه کردن طولانی مدت به نمایشگر خانگی می ‌تواند برای چشم، مغز و سایر اندام ‌های افراد خردسال آسیب ‌زا باشد. بنابراین بهتر است استفاده از تلویزیون را در ساعات خاصی از شبانه روز ممنوع نمایید. برای مثال به فرزندتان تاکید کنید که تا قبل از انجام تکالیف مدرسه خود مجاز به مشاهده هیچ برنامه‌ ای نیست.

محدودیت های تماشای تلویزیون برای کودکان شامل چه مواردی هستند

4. رعایت کردن فاصله و صدای مناسب

از جمله محدودیت های تماشای تلویزیون برای کودکان تعیین قوانینی جهت رعایت کردن فاصله و صدای مناسب است. فراموش نکنید که عدم رعایت فاصله استاندارد از نمایشگر خانگی می ‌تواند قدرت بینایی فرزند شما را تضعیف نماید. همچنین اگر صدای دستگاه بیش از حد بلند باشد، سیستم شنوایی کودک در معرض خطر قرار می‌ گیرد. بنابراین حتماً باید به فرزند خود بیاموزید که حداقل ۳ متر از تلویزیون فاصله داشته باشد. همچنین قوانینی را برای تعیین صدای مناسب هنگام پخش انواع محتوا در نظر بگیرید.

5. پرهیز از قرار دادن تلویزیون در اتاق خواب

یکی از عوارض تماشای تلویزیون برای اطفال عدم تمرکز کافی روی دروس به علت ایجاد اختلال در خواب است. مطابق با تحقیقات انجام شده خردسالانی که در تاریکی به مشاهده نمایشگر خانگی می‌ پردازند، بیشترین میزان اختلال در خواب را تجربه می ‌کنند. به همین دلیل ضروری است از قرار دادن تجهیزاتی مانند تلویزیون، کنسول بازی و کامپیوتر در اتاق خواب فرزند خود بپرهیزید.

ضمنا جهت مدیریت بهتر محدودیت های تماشای تلویزیون برای کودکان نمایشگر خانگی را در مکان‌ های مشترک منزل مانند سالن پذیرایی نصب کنید. در چنین شرایطی این امکان برایتان فراهم می ‌شود که نوع محتوا، ساعات مشاهده محتوا و… را به سهولت کنترل نمایید.

6. جایگزین کردن فعالیت ‌های سالم

تنها با اعمال محدودیت های تماشای تلویزیون برای کودکان و وضع قوانین در این رابطه نمی ‌توانید عادات نامناسب فرزندانتان را تغییر دهید. بلکه باید بکوشید فعالیت ‌های سالم و مهیجی را جایگزین مشاهده تلویزیون کنید تا خردسالان تحرک بیشتری داشته باشند. به عنوان مثال به سراغ بازی‌ های دسته جمعی و سرگرم کننده بروید تا اطفال ساعات کمتری را مقابل نمایشگر خانگی سپری نمایند.

مدت زمان تماشای تلویزیون برای کودکان

7. ممنوع کردن صرف غذا هنگام مشاهده تلویزیون

بسیاری از کودکان و نوجوانان عادت دارند که غذای خود را هنگام مشاهده برنامه‌ های تلویزیونی میل کنند. در حالی که این عادت نامناسب منجر به مشکلاتی مانند چاقی و اضافه وزن می شود. زیرا هنگام مشاهده کارتون یا هر محتوای دیگری خردسال از حجم غذای مصرفی غافل شده و روی برنامه در حال پخش تمرکز می ‌کند. بنابراین ممکن است بدون این که متوجه باشد در هر وعده مقدار زیادی غذا مصرف نماید و دچار اضافه وزن شود. اگر نتوانستید عادت مخرب غذا خوردن هنگام مشاهده تلویزیون را در فرزند خود تغییر دهید، حتماً از یک روانشناس کودک کمک بگیرید.

امتیاز شما به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *