شعبه مرکزی

تهران - ستارخان

ارسال ایمیل

info@hardwarecenter.ir

اشتراک گذاری

آموزش نحوه رجیستر کردن گوشی

یکی از کارهای بسیار واجبی که بعد از خرید یک گوشی یا تبلت جدید باید انجام دهید، رجیستر کردن گوشی مورد نظر است. بدون انجام مراحل رجیستری گوشی شما تنها برای مدت زمان محدودی می توانید از آن استفاده کنید و بعد از گذشت این دوره، اعتبار آن تمام شده و دسترسی آنتن آن قطع می شود. این امر در قالب یک طرح به نام طرح رجیستری موبایل مطرح شده و بر طبق آن هر کاربر تنها یک ماه بعد از خرید یک گوشی فرصت دارد تا با ثبت آن در سامانه همتا، گوشی خود را رجیستر کند و مجوز استفاده مداوم آن را به دست آورد.

در غیر این صورت و اگر کاربر فرایند رجیستری را انجام ندهد بعد از گذشت این یک ماه پیغام No Service روی صفحه نمایش داده می شود و بعد از آن دیگر آنتن گوشی قطع می شود و امکان دریافت تماس و پیام وجود ندارد. در این آموزش با ما همراه باشید تا ببینیم هدف از طرح رجیستر کردن گوشی چیست و چطور می توان این کار را انجام داد.

رجیستر کردن گوشی

چرا رجیستر کردن گوشی ضروری است؟

همانطور که گفته شد طرح رجیستری برای گوشی و تبلت های هوشمند یک طرح اجباری است و دلیل آن مبارزه کردن با ورود کالاهای قاچاق و عرضه آنها در بازار است. در واقع سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز با این هدف که بتواند با ورود کالاهای قاچاق مقابله کند، طرحی در قالب رجیستری موبایل را راه اندازی کرده تا افراد با ثبت دستگاه خود در سامانه ای به نام همتا، قانونی بودن دستگاهی که خریداری کرده اند را تایید کنند. سامانه همتا یک سامانه رسمی است که کاربران می توانند با ورود به آن و وارد کردن کد IMEI دستگاه شان، گوشی خریداری شده را ثبت رسمی کنند.

به این ترتیب با ثبت دستگاه در این سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی، گوشی فعال می شود و مالکیت آن به صورت رسمی به کاربران داده خواهد شد. علاوه بر این می توان در این سامانه اصالت کالا را بررسی کرد و امکان پیگیری مشکلات مختلف یک گوشی در این سامانه نیز وجود دارد. کاربران می توانند با انجام مراحل رجیستر کردن گوشی در این سامانه با خیال راحت از دستگاه خود استفاده کنند.

دریافت کد IMEI به چه صورت است؟

همانطور که گفته شد برای رجیستر کردن گوشی و ثبت آن در سامانه همتا باید کدی با عنوان IMEI را در دست داشت و آن را در سامانه همتا وارد کرد. اما چطور می توان به این کد دسترسی یافت؟ کد IMEI شناسه رسمی گوشی است که اصالت و اصل بودن دستگاه را تایید می کند. به صورت معمول این کد روی جعبه دستگاه نوشته شده و یک کد 15 رقمی است. البته در برخی مدل ها ممکن است این کد روی جعبه نباشد یا این که اصلا کاربر به جعبه دسترسی نداشته باشد.

در این صورت می تواند از طریق باتری گوشی  به آن دسترسی یابد، چرا که معمولا کد IMEI روی باتری دستگاه نیز درج شده است. به غیر از باتری و جعبه هنوز هم امکان دسترسی به کد وجود دارد. با گرفتن کد دستوری #06#* نیز می توان به این کد دسترسی یافت. در نهایت وب سایت سازنده گوشی مورد نظر گزینه ای است که می توان از طریق آن به کد IMEI دستگاه دسترسی یافت.

دریافت کد IMEI

نحوه رجیستری گوشی در سامانه همتا

بعد از این که کد IMEI مورد نظر را پیدا کردید باید وارد سامانه همتا شده و این کد را در آن وارد کنید. برای وارد شدن به سامانه همتا هم چندین گزینه وجود دارد. در اولین مورد می توانید با استفاده از آدرس سایت hamta.ntsw.ir وارد این سامانه شوید و کد IMEI را در آن وارد کنید.

البته این سامانه یک اپلیکیشن هم دارد که می توان با نصب آن روی دستگاه، به این سامانه دسترسی پیدا کرد. با گرفتن کد دستوری #7777* یا ارسال پیام کوتاه به سرشماره 7777 هم می توان به سامانه همتا رسید. در نهایت اگر قصد استفاده از روش های غیر حضوری را نداشته باشید، با مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت هم می توان کار رجیستر کردن گوشی در سامانه همتا را به صورت حضوری انجام داد.

نحوه رجیستری گوشی در سامانه همتا

مراحل ثبت کد در سامانه همتا

بعد از رسیدن به سامانه همتا و در دست داشتن شناسه IMEI، برای رجیستر کردن گوشی باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنید. ابتدا شماره همراه سیم کارتی که می خواهید روی گوشی از آن استفاده کنید را وارد کرده و منتظر بمانید یک کد امنیتی برای شما ارسال شود. آن کد را وارد کنید و تایید را بزنید. حالا در ادامه رجیستری موبایل در سامانه همتا باید اطلاعات تان را وارد و تایید کرده و یک رمز عبور را مشخص کنید.

اطلاعاتی که از شما خواسته می شود شامل کد ملی و تاریخ تولد می شود. حالا در آخرین مرحله و بعد از تایید اطلاعات باید شناسه IMEI را وارد کنید. با وارد کردن این شناسه یک کد فعال سازی برای شما ارسا ل می شود که اختصاصی کد IMEI وارد شده توسط شما خواهد بود. در قدم آخر گزینه فعال سازی دستگاه را بزنید تا به این ترتیب مراحل رجیستر شدن گوشی به اتمام برسد.

آیا رجیستر کردن گوشی های جدید و کارکرده با هم تفاوت دارد؟

یکی از سوالات کاربران در خصوص رجیستر کردن گوشی، انجام این کار برای یک گوشی نو با یک گوشی کارکرده است. مراحل رجیستری موبایل برای یک دستگاه نو شامل همان مواردی است که در بالا گفته شد. اما اگر گوشی کارکرده باشد و قبلا مالکیت آن به نام فرد دیگری ثبت شده باشد، باید ابتدا مالک قبلی وارد سامانه همتا شود و مالکیت گوشی را به نام شما انتقال دهد تا در ادامه شما به عنوان مالک رسمی و جدید دستگاه شناخته شوید و بتوانید مراحل رجیستر کردن موبایل را مانند قبل دنبال کنید.

چطور یک گوشی تعمیری را رجیستری می کنند؟

علاوه بر گوشی های نو و کارکرده، ممکن است یک گوشی تعمیری که برخی از قطعات آن تعویض شده است را خریداری کرده باشید. در صورت تعمیر موبایل نحوه رجیستری کردن گوشی کمی متفاوت است. در این حالت باید دید آیا از قطعات اصلی دستگاه استفاده شده یا نه؟ در صورت استفاده کردن از قطعات تقلبی یا قطعاتی که قانونی نیستند، نمی توان گوشی تعمیر شده را در سامانه همتا ثبت کرد. اما اگر این قطعات اصلی باشند می توان وارد سامانه همتا شد و دستگاه مورد نظر را در آن رجیستری کرد.

نکته دیگر این که برای رجیستری موبایلی که تعمیر شده باشد باید حتما از طریق سایت و اپلیکیشن همتا وارد این سامانه شد و بعد از ورود به آن گزینه ثبت گوشی تعمیر شده را انتخاب کرده و گزینه افزودن دستگاه جدید را بزنید. برای ثبت گوشی تعمیری هم باید IMEI گوشی قبل از تعمیر شدن و هم شناسه جدید آن را در سامانه وارد کرد.

در نهایت روی گزینه ثبت دستگاه بزنید و منتظر ارسال کد توسط سامانه بمانید. اگر قطعاتی که برای گوشی تعویض شده اند اصل و قانونی باشند، گوشی با IMEI جدید در سامانه با موفقیت ثبت می شود. در غیر این صورت رجیستر شدن گوشی تعمیری در سامانه همتا منتفی است.

آموزش رجیستر کردن گوشی مسافری در سامانه همتا

علاوه بر زمانی که ممکن است یک گوشی جدید را خریداری کرده باشید، اگر به عنوان مسافر برای مدتی وارد ایران شوید هم باید برای استفاده از گوشی و تماس با آن، دستگاه را در سامانه همتا ثبت کنید. برای رجیستری گوشی مسافری در داخل ایران ابتدا باید قانونی بودن آن تایید شود.

اگر این مرحله تایید شد، در ادامه می توان مراحل رجیستری گوشی مسافری را دنبال کرد. مسافران باید ابتدا به قسمت گمرک مراجعه کنند و اطلاعات مربوط به خودشان و گوشی که قصد فعال سازی آن را دارند را به گمرک بدهند. علاوه بر دادن اطلاعاتی مانند کد ملی و کد IMEI، باید در گمرک هزینه رجیستری گوشی را نیز پرداخت کرد.

با پرداخت هزینه برای گوشی مورد نظر یک کد فعال سازی اختصاصی برای آن ارسال می شود که این کد اختصاصا برای کد IMEI اعلام شده است. بعد از این که این کد دریافت شد باید وارد سامانه همتا شد و اطلاعات مورد نیاز برای رجیستر کردن گوشی را وارد کرد.

نکته دیگر این که اگر مسافر خارجی باشد انجام این مراحل و مراجعه به گمرک برای پرداخت هزینه باید بعد از گذشت یک ماه انجام شود. یعنی تا یک ماه مسافران خارجی نیازی به رجیستری دستگاه ندارند. اما مسافران ایرانی که می خواهند بیشتر از یک ماه در ایران بمانند باید پیش از اتمام فرصت یک ماهه به گمرک مراجعه کرده و هزینه را پرداخت کنند تا بتوانند گوشی را در سامانه همتا ثبت کرده و رجیستری گوشی را انجام دهند.

آیا می دانید: چرا موبایل اپل به کامپیوتر وصل نمی شود؟

برای رجیستری گوشی چقدر باید هزینه کرد؟

هزینه ای که کاربران باید برای رجیستر کردن گوشی بپردازند بر اساس یک قانون کلی تعیین شده و این قانون می گوید که افراد باید برای رجیستر کردن دستگاهی که خریداری کرده اند، 16 درصد کل قیمت گوشی را به گمرک بپردازند. این قیمت در واقع نرخ دستگاه در بازار ایران است. بنابراین هر چقدر که گوشی گران تر باشد قطعا هزینه رجیستری نیز بیشتر می شود. به همین دلیل هزینه رجیستری موبایل های آیفون کمی بیشتر از سایر دستگاه هاست.

آیا امکان رجیستر کردن گوشی های آیفون در ایران وجود دارد؟

بحث ورود گوشی های آیفون به ایران بسیار داغ است و ممنوعیاتی که در خصوص ورود این کالاها به ایران به میان است، بحث رجیستری این دستگاه ها را زیر سوال برده است. بر اساس آخرین اطلاعات موجود محصولات جدید آیفون از جمله آیفون 14 هنوز امکان رجیستر شدن شان در ایران وجود ندارد و هنوز مشخص نیست که آیا می توان این محصولات را در ایران رجیستر کرد یا خیر؟ با این حال ممکن است در روزهای پیش رو شرایطی برای رجیستر کردن این گوشی ها در ایران فراهم شود.

5/5(1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *