شعبه مرکزی

تهران - ستارخان

ارسال ایمیل

info@hardwarecenter.ir

اشتراک گذاری

علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی

نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی ایرادی است که در اغلب موارد به خاطر اشتباه کاربر و گاهی نیز در اثر خرابی قطعات مختلف اتفاق می افتد. در این حالت بعد از فشار دادن دکمه استارت، دستگاه روشن می شود، اما خبری از چرخش دیگ نیست. در صورتی که پای یک نقص فنی در میان باشد، بهتر است که از دستکاری ماشین بپرهیزید و آن را به برای تعمیر ماشین لباسشویی در اختیار تکنسین های ماهر قرار دهید. در ادامه مهم ترین علل نچرخیدن دیگ لباسشویی را تشریح و بررسی خواهیم کرد.

علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی

با مهم ترین دلایل نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی آشنا شوید

نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی به هر علتی که رخ بدهد، عملا دستگاه را بلا استفاده می سازد. اما اگر بتوانید منشا مشکل را بیابید راحت تر می توانید اقدامات لازم را برای رفع آن به عمل آورید. اصلی ترین دلایل عدم چرخش دیگ لباسشویی را می توانید در ادامه بخوانید.

حجم نامناسب لباس ها

چنانچه میزان زیادی البسه داخل لباسشویی ریخته شود، به احتمال زیاد دیگ نمی چرخد، زیرا در این حالت دستگاه مجبور است وزن سنگینی را تحمل کند. بعضی مواقع به خاطر انداختن پرده‌های بزرگ یا پتو داخل ماشین، فشار مضاعفی به آن وارد شده و دیگ نامتعادل حرکت می کند. این امر حتی می تواند به شکست کامل قطعات منجر شود، بنابراین توصیه می کنیم که حجم لباس ها را با توجه به ظرفیت دستگاه انتخاب نمایید.

خرابی دیگ ماشین لباسشویی

خراب شدن فولی تسمه

فولی تسمه قطعه ای است که وظیفه دارد توان تسمه را به فولی متصل شده به دیگ منتقل نماید تا در نهایت این بخش به حرکت درآید. حال اگر فولی تسمه مستهلک یا خراب گردد، ممکن است که تسمه از جای خود خارج شود و نتواند به خوبی بچرخد. متعاقبا در چنین شرایطی دیگ نیز توان چرخش نخواهد داشت، پس ضروری است که لباسشویی را برای تعمیر به یک کارشناس بسپارید.

انسداد پمپ تخلیه

شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین دلایل نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی مسدود شدن پمپ است؛ زیرا در این مواقع آب نیز نمی تواند تخلیه شود. لذا باید بررسی کنید و ببینید که چیزی در لوله های ورودی و خروجی تخلیه گیر نکرده باشد. معمولا اجسام کوچک مثل دکمه و پرز لباس، سنجاق و… در لوله ها جمع می شوند که با خارج کردن آن ها عملکرد دستگاه به حالت طبیعی برمی گردد.

صدمه دیدن بلبرینگ

بلبرینگ ماشین لباسشویی هم ‌مانند سایر قطعات به مرور زمان دچار ساییدگی و فرسودگی می شود.‌ در صورت بروز این مشکل دیگ به خوبی نمی چرخد؛ بنابراین چرخه شستشو به سختی اجرا شده و سر و صدای زیادی ایجاد می کند.‌ با توجه به این که تعویض بلبرینگ عملیاتی تخصصی است، باید این کار را بر عهده یک تعمیرکار حرفه ای بگذارید.

آسیب دیدن کیت باند کلاچ

کیت باند کلاچ موظف است که به چرخه شستشو سرعت ببخشد، لذا هر گونه خرابی در این قطعه باعث اختلال در چرخش دیگ می شود.

خرابی تسمه موتور

عامل دیگری که باعث نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی می شود، خرابی یا فرسودگی تسمه موتور است. این قطعه وظیفه دارد که قدرت را از موتور به دیگ انتقال دهد و از آنجا که روی موتور دستگاه و قرقره ای که بخش دیگ را می چرخاند، نصب می شود، در صورت خرابی آن دیگر دیگ قادر به چرخش نیست.

برای این که مطمئن شوید ایراد از جانب تسمه موتور است، ابتدا لباسشویی را از برق بکشید و درب آن را باز کنید. اکنون بکوشید که دیگ را بچرخانید؛ اگر متوجه شدید که دیگ در مقابل حرکت کردن مقاومت نشان می دهد، به این معنی است که تسمه سالم است. اما چنانچه مشکل شل یا پاره شدن تسمه ماشین لباسشویی باشد، دیگ به آسانی می چرخد، پس باید این قطعه تعویض شود.

نمایندگی ماشین لباسشویی

خراب شدن موتور

امروزه در اکثر ماشین های لباسشویی موتور معکوس به کار رفته که به سرعت در یک جهت به منظور هم زدن و در سمت مخالف برای چرخش عمل می کند. بنابراین خرابی موتور می تواند باعث عدم چرخش دیگ لباسشویی شود. البته لازم است بدانید که خرابی موتور خیلی به ندرت اتفاق می افتد، اما در صورت سوختن آن چاره ای جز تعویض قطعه نخواهید داشت.

خرابی میکروسوئیچ درب

نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی ممکن است که به علت ایراد در میکروسوئیچ درب باشد. برای این که چرخه شستشو آغاز گردد، باید درب دستگاه کاملا بسته شود. حال اگر میکروسوئیچ درب صدمه ببیند، درب قفل نشده و متعاقبا دیگ لباسشویی نیز حرکتی نخواهد داشت.

به منظور چک کردن این قطعه تکنسین مربوطه قسمت فوقانی ماشین را برمی دارد، سپس سوئیچ را در حالی که به برق وصل است، فشار می دهد. اگر قطعه سالم باشد، صدای عمل کردن آن شنیده می شود. در صورتی که میکروسوئیچ درب ایراد پیدا کرده باشد، باید توسط اهم متر چک گردد. اگر موقع فشردن کلید هیچ عددی دیده شود، تعمیرکار اقدام به تعویض قطعه می کند.

ایراد در کلاچ

جالب است بدانید که لباسشویی از طریق کلاچ سرعت خود را به حد ایده آل می رساند؛ اما با خرابی این قطعه مخزن برای رسیدن به سرعت چرخش مطلوب با چالش مواجه می شود. لذا هر گونه نقص در کلاچ از چرخش دیگ ممانعت به عمل می آورد و تعمیر آن را اجتناب ناپذیر می سازد.

خرابی کوپلینگ موتور

نقص فنی در کوپلینگ موتور هم موجب نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی می شود. این قطعه طوری طراحی شده که از یک طرف به شفت موتور و از سمت دیگر به گیربکس دستگاه اتصال دارد. کوپلینگ موتور همچنین موتور را به قسمت انتقال نیرو متصل می کند، بنابراین در صورتی که حجم لباس ها بیش از حد باشد، قدرت کافی برای چرخش دیگ فراهم نمی شود. در این مواقع بهترین کار این است که کوپلینگ موتور با یک قطعه جدید جایگزین گردد.

توجه به بایدها و نبایدهای استفاده از ماشین لباسشویی، می تواند جلوی ایرادات زیادی از جمله ایراداتی که منجر به نچرخیدن دیگ لباسشویی می شود را بگیرد. 

خراب شدن چفت درب

اگر ایراد چفت در حدی باشد که از بسته شدن کامل درب ماشین جلوگیری کند، چرخه شستشو اجرا نشده و دیگ نیز نمی چرخد. با توجه به این که تعویض چفت درب مهارت بالایی را می طلبد، خودسرانه اقدام به جایگزین کردن قطعه جدید ننمایید.

تعمیر ماشین لباسشویی

دفرمه شدن سبد آبکش

سبد محرک بین قسمت چرخش داخلی و بخش انتقال نیرو قرار گرفته، از این رو ایرادات آن ممکن است که موجب نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی شود‌. در صورتی که ظاهر سبد آبکش دفرمه شده باشد، بهتر است که در اسرع وقت تعویض گردد.  

خطا در عملکرد برد علت نهایی نچرخیدن دیگ لباسشویی

اختلال در عملکرد برد کنترل فرمان هم باعث نچرخیدن دیگ لباسشویی می شود. زیرا این قطعه علاوه بر این که انرژی مورد نیاز موتور را تامین می کند، نقش فرمان دهنده حرکت را نیز برعهده دارد. پس اگر برد از کار بیفتند، عملا هیچ بخشی نمی تواند وظایف خود را انجام دهد. برد قطعه ای حساس است و رفع ایرادات آن حتما  باید توسط کارشناسان ماهر و مجرب انجام گیرد.

امتیاز شما به این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *